Advertisements
 
 

To κόκκινο κρασί..αδυνατίζει;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Purdue  και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση  Journal of Biological Chemistry, υπάρχει μια χημκή ουσία που λέγεται πισεατανόλη,(βρίσκεται στο κόκκινο κρασί και σε διάφορα φρούτα όπως βατόμουρα, τα φρούτα του πάθους), και είναι ικανή να ελέγχει το σχηματισμό λίπους  αλλά και να καταπολεμά την παχυσαρκία.

Η γνωστή,για τις αντιοξειδωτικές και ευεργετικές δράσεις, ρεσβερατρόλη μετατρέπεται σε πισεατανόλη κατα την κατανάλωση του κρασιού και σταματά την εξέλιξη των κυττάρων λίπους.

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν η πισεατανόλη  προστίθεται σε καλλιέργειες ανώριμων αδιποκυττάρων (κυττάρων του λιπώδους ιστού), εμποδίζει την ωρίμανσή τους σε λειτουργικά αδιποκύτταρα.Η πισεατανόλη ασκεί τη δράση της προσδενόμενη στους υποδοχείς της ινσουλίνης στην επιφάνεια των ανώριμων αδιποκυττάρων, παρεμποδίζοντας το σχηματισμό λιπαρών οξέων.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα πρώτα αποτελέσματα του πειραματισμού τους είναι ενθαρρυντικά αλλά θα πρέπει να υπάρξει παραπάνω βελτίωση στη σταθερότητα  και στη διαλυτότητα της ουσίας στον οργανισμό ώστε να μπορέσει η πισεατανόλη να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Photo: Flickr /Spanish Wine byCindy Farr-Weinfeld

 

 

 

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Απρίλιος 11, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: