Advertisements
 
 

Aγελάδες τρέφονται με γαλλικό κρασί

Αγρότες στην περιοχή του Languedoc ξεκίνησαν να ταΐζουν τις αγελάδες τους με τοπικό κόκκινο κρασί για να βελτιώσουν τη γεύση του κρέατος τους.

Η αρχική ιδέα προήλθε βλέποντας το γνωστό σεφ Gordon Ramsay στη σειρά μαγειρικής The F Word   να ταίζει με μπύρα τους χοίρους.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε, σύμφωνα με τον αγρότη Claude Chaballier,ήταν ένα άπαχο και πολύ νόστιμο κρέας. Πέρα από το γευστικό αποτέλεσμα η κατανάλωση κρασιού βρέθηκε ότι συμβάλλει και στην παραγωγή γάλακτος.

Οι αγελάδες μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και ενάμιση λίτρο κρασιού την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2 με 3 ποτήρια για τον άνθρωπο.

Η ποσότητα του κρασιού που καταναλώνεται, όπως αναμενόμενο, αυξάνει την τελική τιμή του κρέατος φτάνοντας περίπου στα 100 ευρώ.

Η βελτίωση στη γεύση του κρέατος, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, δεν προέρχεται μόνο από την αλλαγή στη διατροφή των βοοειδών αλλά και από το γεγονός ότι το κρασί συνέβαλε στην αύξηση της «ευεξίας» τους.

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Ιουλίου 13, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: