Advertisements
 
 

Κρασί και μαστίχα: Μπορούν να πάνε μαζί;

Φοιτητές του τελευταίου έτους του τμήματος Διοίκησης Eπιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δωροθέα Παλαιολόγου και Μανώλης Φραγκάκης, που έλαβαν μέρος στο 1ο θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, πρότειναν την παραγωγή στη Χίο ενός νέου κρασιού, που η ωρίμανσή του θα γίνεται σε βαρέλια από ξύλο μαστιχόδενδρων.

Την παραπάνω καινοτόμα πρόταση, αγκάλιασε ο Δημήτρης Κεφάλας, από την «Αριούσιος Α.Ε.», του οποίου η εταιρεία προσφέρθηκε να συνεισφέρει στην έρευνα του θέματος κάνοντας τα απαραίτητα πειράματα ώστε να δημιουργήσουν ένα κρασί μοναδικό όπως και η μαστίχα.

Οι κορμοί των μαστιχόδεντρων που δεν παράγουν πια μαστίχα αλλά διατηρούν τις ευεργετικές ιδιότητες της θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ειδικών βαρελιών που θα προσδίδουν ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση στο κρασί. Η ωρίμανση του κρασιού θα γίνεται σε βαρέλια από ξύλο μαστιχόδεντρων.

Δείτε στο βίντεο τι σχολιάζει ο Δ.Κεφάλας για την πειραματική ιδέα των φοιτητών

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Αύγουστος 6, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: