Advertisements
 
 

520 φιάλες Θαλασσίτη στο βυθό της θάλασσας

Έναν πρωτότυπο,για την Ελλάδα,  τρόπο παλαίωσης επέλεξε ο γνωστός οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος (ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ), για 520 φιάλες Θαλασσίτη εσοδείας 2011, βυθίζοντάς τες στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2012, 4 δύτες (συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Παρασκευόπουλου), πόντισαν τις φιάλες με το κρασί, σε βάθος 18 μέτρων στη θάλασσα, ανοικτά των ανατολικών ακτών της Σαντορίνης. Το κρασί θα παραμείνει εκεί, σε μια σταθερή θερμοκρασία 14 – 15 βαθμών Κελσίου και σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού, για 5 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2017.

Παρακολουθήστε το βίντεο  του εγχειρήματος : Thalassitis Submerge 2012

Πηγή: atlantis-santorini.net

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Σεπτεμβρίου 15, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: