Advertisements
 
 

Ένα Ικαριώτικο κρασί στο «μικροσκόπιο» της Washington Post

Μετά το CNN, και η Washington Post ασχολείται με την Ικαρία σε μία σειρά προτάσεων από κρασιά της Μεσογείου. Στην προτεινόμενη λίστα από οίνους παραγωγής Σικελίας, Σαρδηνίας και Σαντορίνης (Oινοποιία Γαβαλά), συμπεριλαμβάνει και την ικαριακή παραγωγή από την οινοποιία Αφιανές. Προτείνει λοιπόν τον Τοπικό Λευκό Οίνο Ικαρίας  «Μπεγλέρι»,  μία τοπική ποικιλία με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.

Προκλητικό και συναρπαστικό, όπως αναφέρει η Washington Post, το κρασί αυτό έχει ένα ασυνήθιστο χάλκινο με γεύσεις από βερίκοκα και κουμκουάτ, ζουμερό ροδάκινο στο τελείωμα και μια ωραία αίσθηση μεταλλικότητας.

Η ποικιλία Μπεγλέρι προέρχεται από την Συριακή ποικιλία Μπεγλέρ. Έχει συνδέσει την ύπαρξη της με το νησί της Ικαρίας, αφού τον τελευταίο αιώνα καλλιεργείται περισσότερο εκεί. Είναι ποικιλία με έντονο αρωματικό και πολύπλοκο χαρακτήρα (αρώματα εσπεριδοειδών αλλά και τροπικών φρούτων) και χαρακτηριστική οξύτητα, συνοδεύει θαυμάσια ελαφριά γεύματα, θαλασσινά, κίτρινα τυριά και φρούτα. Πίνεται δροσερό.

Πηγή: ikariamag.gr

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Σεπτεμβρίου 18, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: