Advertisements
 
 

Λίγο αλκοόλ αποδεικνύεται ευεργετικό για τη μύτη μας

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, η όσφρηση μπορεί να βελτιωθεί με την κατανάλωση ελεγχόμενης ποσότητας αλκοόλ.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, που είχε ως επικεφαλή τον Yaara Endevelt του επιστημονικού Ινστιτούτου Weizmann του Ισραήλ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Behavioural Brain Research», 20 εθελοντές κλήθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα να διακρίνουν  διαφορετικές οσμές.

WINE-TASTING-winebees

Η δοκιμή επαναλήφθηκε, αφότου οι εθελοντές είχαν πιει λίγη βότκα (35 ml) ή χυμό φρούτων. Παρόμοιο πείραμα διεξήχθη και με άλλους 45 εθελοντές, όχι όμως σε εργαστηριακό περιβάλλον  αλλά σε παμπ.

Όπως διαπιστώθηκε τελικά, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα ενός ανθρώπου και στην οσφρητική ικανότητά του.

Οι μικρές ποσότητες αλκοόλ δύναται να βελτιώσουν την συγκεκριμένη αίσθηση ενώ μεγαλύτερες την χειροτερεύουν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, η όσφρηση στους ανθρώπους μπορεί να βελτιωθεί με εξάσκηση, ενώ σε λίγες περιπτώσεις έχει αναφερθεί βελτίωση λόγω φαρμακευτικής αγωγής.

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Ιουλίου 23, 2014.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: