Advertisements
 
 

Η Τσικνοπέμπτη και τα κρασιά της

winebees

Η Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) και το όνομά της προέκυψε από το βασική «δραστηριότητα» της ημέρας, το γνωστό «τσίκνισμα». Τη συγκεκριμένη ημέρα όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας  και η γνωστή μας τσίκνα πλημμυρίζει τις γειτονιές.

Η ιστορία του εθίμου χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς όμως να γνωρίζουμε με βεβαιότητα την προέλευσή του. Εικάζεται ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων.

tsikno1_

Κρέας λοιπόν, ψητό ως επί το πλείστο και απαραίτητα τσικνιστό οπότε τι καλύτερο από το συνδυασμό του με κόκκινο ελληνικό κρασί!

Ένα φρέσκο Αγιωργίτικο είναι το κρασί πασπαρτού, κυρίως αν θέλετε ένα κρασί που θα σας «δροσίσει». Μια κλασική παραδοσιακή Νεμέα με λίγο βαρέλι θα δέσει αρμονικά με το πιάτο και θα ενισχύει την απόλαυση. Το Ξινόμαυρο είναι ακόμη μια καλή επιλογή. Ίσως να αποτελεί μια πιο ταννική επιλογή, όμως το λίπος από το κρέας θα δέσει αρμονικά με…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 70 επιπλέον λέξεις

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Φεβρουαρίου 11, 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: