Advertisements
 
 

Παγωτό κρασιού: 2 αγάπες σε 1

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να συνδυάστε την κρεμώδη γεύση του παγωτού με το αγαπημένο σας κρασί;

Η ιδέα αυτή έγινε πραγματικότητα στην Αμερική  από την εταιρεία παρασκευής παγωτού Mercer.

wine ice cream

To παγωτό Mercer, με ιστορία στο χώρο του παγωτού για περισσότερο από 60 χρόνια, έχει εξαπλωθεί σε   21 πολιτείες της Αμερικής και 15 χώρες κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Η Roxaina Hurlburt, ιδιοκτήτρια  της εταιρείας Mercer, επιβλέπει όχι μόνο τη διαχείριση του καταστήματός της στη Νέα Υόρκη, αλλά συνεχώς εφευρίσκει νέες γεύσεις.

«Αγαπάμε αυτό που κάνουμε εδώ», λέει η Hurlburt. «Δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα και προσπαθούμε όσο μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού. Η πρωταρχική ιδέα για τη δημιουργία παγωτού με κρασί προέκυψε από τη συνεργασία μας με το “Νew York Wine and Grape Foundation” και μετά από αρκετή έρευνα και πειραματισμούς όπως το topping παγωτού  βανίλιας με κρασί που έλαβε θετικά σχόλια,  δημιουργήσαμε το παγωτό κρασιού το 2014!»

Το παγωτό  κρασιού έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2007 στην έκθεση «The Great American Dessert Expo» στην Ατλάντα, όπου κέρδισε το πρώτο  βραβείο στην κατηγορία  «καλύτερο νέο προϊόν» και  άρχισε να πωλείται στην αγορά το 2012.

Το παγωτό κρασιού έχει οκτώ διαφορετικές γεύσεις: peach white zinfandel, Cherry Merlot, Strawberry sparkling, Port, Riesling, Spice, Cabernet chocolate και red raspeberry chardonnay. Η  περιεκτικότητα σε αλκοόλη είναι 5 %,  σε λίπος βουτύρου 15 %, που ικανή να του προσδώσει τη χαρακτηριστική κρεμώδη υφή. Λόγω της περιεκτικότητας σε αλκοόλη, η κατανάλωσή του επιτρέπεται σε άτομα άνω των 21 χρονών.

Στην αγορά, δεν υπάρχουν άλλα παγωτά κρασιού ακόμα, αλλά η Hurlburt λέει ότι «η μίμηση είναι η μεγαλύτερη μορφή κολακείας» και εκφράζει την ικανοποίησή της για τις καινοτομίες στον τομέα παραγωγής παγωτού.

Μέσα στα άμεσα σχέδιά της εταιρείας είναι επίσης η δημιουργία νέων γεύσεων όπως του παγωτού σαμπάνιας.

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Φεβρουαρίου 14, 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: