Advertisements
 
 

Τα κρασιά της Καθαράς Δευτέρας

winebees

Λίγα λόγια για την Καθαρά Δευτέρα…..

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής. Θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών των Αποκριών και η αφετηρία της περιόδου εξαγνισμού της ψυχής και του σώματος με εγκράτεια και νηστεία.

Είναι πια και επίσημα το τέλος του χειμώνα και η έναρξη της άνοιξης, της περιόδου αναγέννησης της φύσης, η οποία ξυπνά από τη “χειμερία νάρκη”.

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος, την Καθαρά Δευτέρα “καθαρίζουν” ότι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της Αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, την Καθαρά Δευτέρα, οι νοικοκυρές καθάριζαν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της Αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και έβαφαν άσπρα τα πεζοδρόμια.

Kathara_Deftera Πηγή: sansimera.gr

Στο θέμα μας λοιπόν…Τι θα πιούμε;

Για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας επιλέγουμε ως επι το πλείστον λεύκα κρασιά χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο του συνδυασμού των εδεσμάτων της ημέρας και  με…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 147 επιπλέον λέξεις

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Φεβρουαρίου 23, 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: