Advertisements
 
 

Και ο μπακαλιάρος…θέλει το κρασί του

winebees

Έφτασε και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου..και το πατροπαράδοτο πιάτο της ημέρας: μπακαλιάρος υγράλατος συνοδευόμενος με σκορδαλιά!

Πώς όμως πρόεκυψε να τρώμε αυτό το πιάτο τη συγκεκριμένη ημέρα;

Σύμφωνα με τους διατροφικούς κανόνες της Σαρακοστής, η Εκκλησία επιτρέπει μόνο δύο φορές την κατανάλωση ψαριού, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων.

Ο παστός μπακαλιάρος ήταν μια εύκολη και οικονομική λύση για τα νοικοκυριά και μπορούσε να διατηρηθεί καιρό εκτός ψυγείου.

wine and fish

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μαγειρέματος του και ανάλογα μπορεί να συνοδευθεί και από το αντίστοιχο κρασί.

Μια ποιοτική ρετσίνα νέας γενιάς μπορεί εύκολα υποστηρίξει την ένταση της σκορδαλιάς.

Αν πάλι η ρετσίνα δεν σας ταιριάζει γευστικά, δοκιμάστε ένα Σαντορινιό  Ασύρτικο  ή ένα βαρελάτο Chardonnay.

Τέλος, για μπακαλιάρο με κόκκινη σάλτσα προτείνεται ένα ροζέ κρασί, ελληνικό κατά προτίμηση!

Καλές απολαύσεις!

Δείτε την αρχική δημοσίευση

Advertisements

~ από Εvangelia Sotiropoulou στο Μαρτίου 24, 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: